Κουνέλι λεμονάτο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουνέλι (1,5κ.περίπου)
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό 2 λεμονιών
  • αλατοπίπερο
  • ξύδι για μαρινάρισμα
 
AdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε μερίδες το κουνελάκι μας και το μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ξύδι.
  2. Βγάζουμε το κουνέλι,το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι,ρίχνουμε και τα σκόρδα κομμένα στην μέση.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και λίγο νεράκι.
  4. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Γίνεται πολύ νόστιμο,το δενδρολίβανο του δίνει πολύ ωραία γεύση!

 

Καλή σας όρεξη !!!