Κουνέλι λεμονάτο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κουνέλι (1,5κ.περίπου)
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 κλαράκια δενδρολίβανο
- 10 σκελίδες σκόρδο
- χυμό 2 λεμονιών
- αλατοπίπερο
- ξύδι για μαρινάρισμα
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε μερίδες το κουνελάκι μας και το μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ξύδι.
- Βγάζουμε το κουνέλι,το στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι,ρίχνουμε και τα σκόρδα κομμένα στην μέση.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και λίγο νεράκι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.
Γίνεται πολύ νόστιμο,το δενδρολίβανο του δίνει πολύ ωραία γεύση!