Λεμονάδα με μέλι και κανέλα
Τι χρειαζόμαστε:
- μισό ποτήρι ζάχαρη
- μισό ποτήρι νερό
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 ποτήρι χυμό από λεμόνια
Φτιάχνει περίπου μισό λίτρο σιρόπι
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νά πάρουν μια βράση τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και την κανέλα. Προσοχή φουσκώνει γρήγορα με τον κίνδυνο να χυθεί. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε νά πάρει άλλη μια βράση.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Το κρατάμε στο ψυγείο.
- Για να σερβίρουμε ρίχνουμε σε ένα ποτήρι περίπου δύο δάχτυλα από το σιρόπι και γεμίζουμε το υπόλοιπο με νερό