Νέα
Φουντούκια : Συστατικά & διατροφική αξία
2013-12-23 07:51
Τα φουντούκια είναι ξηροί καρποί με ιδιαίτερη γλυκίζουσα γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι τα φρούτα της "σημύδας" ή των δέντρων της οικογένειας των Σημυδοειδών (Betulaceae) . Το "Filbert" (C. maxima) είναι παρόμοιο είδος και σχετίζεται με κοινή...
Η διατροφή των κουνελιών
2013-11-07 00:00
Το κουνέλι είναι ένα εκπληκτικό ζώο τόσο από την πλευρά της αναπαραγωγικής του απόδοσης όσο και από την πλευρά της ποιότητας του κρέατος που μας προσφέρει. Γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε στην διατροφή των κουνελιών μας όλη την προσοχή και επιμέλεια που τους αξίζει.
Για...
Ρίγανη: Η ισχυρότερη Πανάκεια της Φύσης
2013-10-12 08:58
Άγρια Ελληνική ρίγανη γνωστή εδώ και χιλιάδες-χιλιάδες χρόνια, η καλύτερη στον κόσμο.
Αρχικά της δίνεται η βοτανική ονομασία Origanum heracleoticum,“ορίγανος Ηρακλεωτική ,οι δε κονίλην καλούσι” μας λέει ο Διοσκουρίδης, αργότερα ονομάζεται Origanum vulgare hirtum και είναι η αληθινή...
Η υψηλή διατροφική αξία του κουνελιού
2013-10-08 17:24
Μία άριστη επιλογή για καθημερινή διατροφή.
Στην λίστα των πιο υγιεινών διατροφικών επιλογών βρίσκεται και το κουνέλι.
Η ιστορία του κουνελιού ως προϊόν διατροφής, ξεκινάει για πρώτη φορά από τους Φοίνικες το 1.000 π.Χ, όταν...
Πόσο ζυγίζει το κυβικό τα ξύλα;
2013-10-06 14:40
Με το κυβικό και όχι με το κιλό, θα προμηθευτούμε φέτος καυσόξυλα αφού από τον περασμένο Χειμώνα έχει τεθεί σε εφαρμογή η νέα αγορανομική διάταξη.
Οι καταναλωτές...ωστόσο σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου αρνούνται να συμφιλιωθούν με το νέο καθεστώς και ζητούν να...
Πώς να ψήσετε υγιεινά στα κάρβουνα
2013-10-06 09:52
Από ιατρικής απόψεως, το ψήσιμο είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, διότι περιέχει λιγοστό πρόσθετο λίπος και επιτρέπει στο κρέας να «στεγνώνει» από το δικό του – χώρια που δεν εμπεριέχει τηγάνισμα ή «βαριά» επεξεργασία και προσθήκη άφθονου αλατιού.
Υπάρχουν,...
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι;
2013-10-05 10:15
Το είδος του ξύλου, που θα επιλέξετε για το τζάκι σας, είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για τη σωστή λειτουργία όσο και για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του.
Ποιο είναι όμως το ιδανικό ξύλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα;
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου...
Πως να ξεχωρίζετε το αγνό μέλι
2013-09-22 08:42
Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβει κανείς αν ένα μέλι ειναι αγνο είναι να διαπιστώσει τη ρευστότητα του κινώντας το βάζο. Όσο πιο πηχτό και παχύρρευστο είναι το μέλι τόσο λιγότερη υγρασία περιέχει, επομένως τόσο καλύτερη είναι και η ποιότητά...
Τέρμα στο «μαϊμού» ελληνικό μέλι
2013-09-22 08:27
Ευρωπαϊκό άτλαντα με στοιχεία για τη βοτανική και γεωγραφική ταξινόμηση των προϊόντων κυψέλης θα δημιουργήσει το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με στόχο να εξαλειφθούν τα φαινόμενα «βαφτίσματος» εισαγόμενου μελιού ως ελληνικού.
Στην απόφαση...
Προσοχή !! Ιμιτασιόν… μέλι από Κίνα «χτυπά» το ευρωπαϊκό...
2013-09-17 18:13
Σοβαρό πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού μελιού, με άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα των παραγωγών και της χώρας μας δημιουργούν οι αθρόες εισαγωγές… ιμιτασιόν ποσοτήτων μελιού από την Κίνα. Για το μείζον αυτό θέμα παρενέβησαν και οι COPA-COGECA.
Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο και...